Dobrovoľný hasičský zbor Devínska Nová Ves
  
Prihlásiť sa
Návštevnosť
Práve online: 0
Dnes: 25
Tento týždeň: 621
Celkom: 243160

Podporili nás dotáciami

V dňoch 12.12. až 21.12.2019 sa na našej hasičskej zbrojnici DHZ Devínska Nová Ves uskutočnilo niekoľko akcií, ktoré sa podarilo zorganizovať v krátkom čase a v zhone pred blížiacimi sa vianočnými sviatkami nielen vďaka húževnatosti našich členov pôsobiacich v DHZ, DHZO a v Kolektíve hasičskej mládeže alebo v občianskom združení DHZ Devínska Nová Ves, o. z., ale najmä vďaka dotáciám, ktoré získalo naše občianske združenie od Hlavného mesta Bratislava a od Bratislavského samosprávneho kraja.

Hlavné mesto Bratislava vďaka svojmu Grantovému programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity podporila náš projekt „Hravou formou sa naučím ako bojovať proti požiarom“, na ktorý nám prispelo čiastkou 400€, čo nám umožnilo zakúpiť pre Kolektív hasičskej mládeže nové rozdeľovače, ktoré jeho detským členom umožnia jednoduchšiu činnosť s daným náradím, čím si ľahšie osvoja činnosť s ním a hravou formou sa naučia, ako vytvoriť protipožiarny útok a tak bojovať proti požiarom.

Z grantového programu Individuálne dotácie sme na projekt „Prevenciou proti požiarom“ získali dotáciu vo výške 700€, ktorú sme využili na nákup hasiacej výstroje a výzbroje na tréning a ukážku hasiacej techniky a nakúpili sme štyri hadice typu C a dve hadice typu B s kovanými polospojkami pre našich členov pôsobiacich v DHZ a DHZO Bratislava – Devínska Nová Ves. Tento projekt finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj – najlepšie miesto pre život, čím umožnil nie len aktívnym členom DHZ a DHZO, ale aj laickej verejnosti na rôznych prezentáciách a školeniach osvojiť si prácu s týmto náradím a tak zabezpečiť dostatočné vedomosti a schopnosti reagovať a v prípade potreby poskytnúť neodkladnú prvú pomoc pri likvidácii požiaru.

K prezentácii získanej novej techniky zakúpenej vďaka dotáciám ako aj ostatnej techniky a činnosti DHZ, DHZO, činnosti občianskeho združenia a činnosti Kolektívu hasičskej mládeže došlo na dvoch hlavných podujatiach konaných v termíne 12.12.2019, kedy našu zbrojnicu navštívili deti zo zdravotným postihnutím a dňa 21.12.2019, kedy sa konalo Vianočné posedenie v priestoroch zbrojnice, kam boli pozvaní všetci detskí členovia Kolektívu hasičskej mládeže, ich rodičia, ďalší rodinní príslušníci a kamaráti. Okrem prezentácie svojej činnosti a dosiahnutých vedomosti a výsledkov, ktoré získali v Kolektíve, mladí hasiči tiež slávnostne skladali sľub, ktorým sa zaviazali dodržiavať zásady správania sa mladého hasiča.