Dobrovoľný hasičský zbor Devínska Nová Ves
  
Prihlásiť sa
Návštevnosť
Práve online: 0
Dnes: 25
Tento týždeň: 621
Celkom: 243160

Požiarny poplach na MŠ M.Marečka

Dňa 12. apríla 2018 sme zavítali do škôlky Milana Marečka 16 a 20. Každý rok sa snažíme program pre deti obohatiť a výnimkou nebol ani tento rok. Spolu s našou členkou a preventivárkou obce sme spojili osvetu detí s cvičným požiarnym poplachom samozrejme v spolupráci s pedagogickým zborom škôlky.

Program sme začali tým, že do každej z budov vbehol hasič a prešiel všetky triedy s pokrikom: ,,POŽIARNY POPLACH“ a skúmali sme správanie detí aj učiteľov. Zachovali pokoj, obliekli sa a vyšli zo škôlky na stanovené miesto zhromaždenia. Evakuácia bola zvládnutá na výbornú.

Ďalej sme pokračovali tým, že sme deťom dali prednášku o tom ako sa správať pri požiari, na aké číslo treba zavolať a že sa netreba hrať na schovávačku pred hasičmi, ale naopak, že sa hasičov netreba báť. Aby vedeli ako taký hasič vyzerá, ukázali sme deťom hasiča v dýchacom prístroji a mohli si vyskúšať hasičskú prilbu. Deti pekne spolupracovali a zapájali sa do diskusie. Vedeli, že deťom zápalky do rúk nepatria.

Na záver programu sme deťom previedli ukážku zinscenovaného požiaru kríkov v škôlke pomocou dymostroja. Deti boli veľmi vnímavé a povzbudzovali nás hlasnými pokrikmi.

Deti odchádzali s nezabudnuteľným zážitkom. Sme radi, že sa nám podarilo našim škôlkarom vyčariť úsmev na tvári a tešíme sa na ne aj o rok.